Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα για κάθε νεογνό και μητέρα, είναι η συνέχεια της φυσικής τους σχέσης που έχει αναπτυχθεί από την πρώτη στιγμή της σύλληψης και συνεχίζει να ενισχύεται κατά τη διάρκεια της κοινής τους ζωής. Στις μέρες μας η προάσπιση, η υποστήριξη και η προαγωγή του μητρικού θηλασμού είναι στόχος όλων μας.
Στη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική, με τη βοήθεια έμπειρου και εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού, στεκόμαστε δίπλα σε εσάς και το μωρό σας, παρέχοντάς σας ένα ζεστό και ήρεμο περιβάλλον, καθώς και όλες τις πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες για να ζήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία του μητρικού θηλασμού.
Οι μαίες μας προσφέρουν καθημερινά δωρεάν μαθήματα μητρικού θηλασμού, τέχνης και φροντίδας του νεογέννητου και είναι πάντα πρόθυμες να σας λύσουν κάθε σας απορία. Η ΡΕΑ διαθέτει επίσης 24ωρη Ανοικτή Γραμμή Επικοινωνίας για θέματα μητρικού θηλασμού που μπορεί να σας απασχολούν (τηλ. 210-9495124). Τα μαθήματα Μητρικής Τέχνης διεξάγονται καθημερινά και ώρα 11:00 – 12:00, στην αίθουσα «Νικόλαος Λοϊσιος», στον 7ο Όροφο της Κλινικής.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΘΗΛΑΣΜΟ 
Ο μητρικός θηλασμός είναι δώρο της φύσης και κάθε μητέρα είναι ικανή να θηλάσει. Αρκούν κάποιες μικρές συμβουλές και η κατάλληλη θέση θηλασμού για να μπορέσετε να απολαύσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία.
1. Έναρξη του θηλασμού μέσα στο πρώτο ημίωρο μετά τον τοκετό. Όσο πιο γρήγορα και πιο συχνά μετά τον τοκετό θηλάσετε το μωρό, τόσο πιο γρήγορα «έρχεται» το γάλα κι αυξάνεται η ποσότητά του.
2. Παραμονή του νεογέννητου κοντά σας 24 ώρες το 24ωρο (rooming in) κατά την παραμονή σας στο Μαιευτήριο.
3. Θηλασμός χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Το μωρό θηλάζει, όταν θέλει και όσο θέλει, μέρα και νύχτα. Το κάθε μωρό έχει διαφορετικές ανάγκες.
4. Μη χορήγηση υγρών. Το γάλα περιέχει 87% νερό και το φυσιολογικό νεογέννητο, που θηλάζει σωστά, δεν έχει ανάγκη επιπλέον υγρών.
5. Χρησιμοποιείτε στο στήθος σαπούνι και νερό μόνο μία φορά την ημέρα κατά τη διάρκεια του μπάνιου καθαριότητας. Πριν το θηλασμό δε χρειάζεται να καθαρίσετε τοπικά το στήθος σας.
6. Χρησιμοποιείτε κατάλληλο στηθόδεσμο κατά την περίοδο θηλασμού, το οποίο θα συγκρατεί το στήθος σας χωρίς να το πιέζει, ενώ φροντίστε να διατηρείτε τις θηλές σας στεγνές και καθαρές.