ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΟΙ

 

 

Παπαδόπουλος Δημήτριος

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Ρωσία και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά.

Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Βιολογία της Αναπαραγωγής στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος καθώς και υπεύθυνος του εργαστηρίου στη Μονάδα Γονιμότητας του Μαιευτηρίου ΡΕΑ, ενώ στο παρελθόν έχει συνδράμει στην οργάνωση, τον εξοπλισμό και τη στελέχωση μονάδων εξωσωματικής γονιμοποίησης στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, έχει εργαστεί σε κέντρα εξωσωματικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε βαλκανικές χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια όπου ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Μιλά Ρώσικα & Αγγλικά.

Έχει τελέσει μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Κ.Ε., Πανελλήνια Ένωση Κλινικών Εμβρυολόγων.

Μέλος της  Π.Ε.Β., Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων.

Μέλος της ESHRE , European Association of Human Reproduction & Embryology.

Ιδρυτικό μέλος της Μονάδας Γονιμότητας της ΡΕΑ Γυναικολογικής Μ.Χ.Θ.Δ. Κλινικής.

Ασημακοπούλου Μαριλένα

 

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή στο Τμήμα Ιατρικής  του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Εκπαιδεύτηκε ως κλινικός εμβρυολόγος  για δύο χρόνια σε σύγχρονα  κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Αθήνα.

Από το 2018 εργάζεται στην Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής  της Κλινικής ΡΕΑ.

Είναι μέλος της  ESHRE, European Association of Human Reproduction & Embryology.

Συμμετέχει σε συνέδρια  με σκοπό τη συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση  για τις εξελίξεις στον τομέα της Κλινικής Εμβρυολογίας  και της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής.

Γκαμπλιά Βασιλική Ασπασία

 

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με μεταπτυχιακές σπουδές και μετεκπαίδευση στην βιολογίας της αναπαραγωγής στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εργάστηκε για ένα χρόνο στην ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών (ΙΒΕ) όπου και απέκτησε σημαντική εμπειρία σε πλήθος μοριακών τεχνικών όπως Crispr, Cell Culture, Western Blotting, Immunofluorescence και Confocal Microscopy.

Το 2016, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΒΕΑΑ) εκπαιδεύτηκε στον χειρισμό πειραματόζωων και σε ανοσολογικές μεθόδους.

Έγινε μέλος της ομάδας IVF ΡΕΑ το 2018 και εκπαιδεύτηκε σε ένα ευρύ φάσμα ανδρολογικών και εμβρυολογικών τεχνικών όπως ωοληψία, επεξεργασία σπέρματος, μικρογονιμοποίηση (ICSI), κρυοσυντήρηση ωαρίων-εμβρύων. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE).

Μώρου Σταυρούλα Μαρία

 

BSc, MMedSci, Eshre Certified Clinical Embryologist, Κλινικός Εμβρυολόγος

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (MMedSci in Assisted Reproduction Technology) στο Πανεπιστήμιο του Nottingham της Αγγλίας, τις οποίες ολοκλήρωσε το 2013.

Είναι πιστοποιημένη Κλινική Εμβρυολόγος από την ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology – Ευρωπαϊκή Ένωση Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας).

Από το 2013 εργάζεται στη Μονάδα Γονιμότητας της Κλινικής ΡΕΑ όπου και εφαρμόζει με επιτυχία όλες τις τεχνικές που αφορούν το εμβρυολογικό και ανδρολογικό εργαστήριο (ωοληψία, μικρογονιμοποίηση ωαρίων (ICSI), κρυοσυντήρηση ωαρίων και εμβρύων (υαλοποίηση), βιοψία εμβρύων (PGD), εμβρυομεταφορά κ.α.).

Έχει παρακολουθήσει και εκπαιδευτεί σε εγχώρια και ευρωπαϊκά συνέδρια στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και επιπλέον έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα της Μονάδας Γονιμότητας του Μαιευτηρίου ΡΕΑ που έχουν παρουσιαστεί στο συνέδριο της ESHRE. Είναι μέλος της ESHRE και της Πανελλήνιας ένωσης Κλινικών Εμβρυολόγων (ΠΕΚΕ).