ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

Προγραμματισμένες επαφές

Η μέθοδος αυτή γίνεται είτε με παρακολούθηση του φυσιολογικού κύκλου της γυναίκας ή με παρακολούθηση ενός κύκλου με φάρμακα για πρόκληση πολλαπλής ανάπτυξης ωοθυλακίων. Ακολουθεί μια σειρά υπερηχογραφημάτων, με σκοπό να προσδιοριστεί η ημέρα της ωοθυλακιορρηξίας και ο συντονισμός των επαφών. Βασική προϋπόθεση είναι η γυναίκα να έχει διαβατές σάλπιγγες και το σπέρμα του συντρόφου να είναι εντός φυσιολογικών παραμέτρων.

Σπερματέγχυση

Η ενδομήτρια σπερματέγχυση (IUI), μια μορφή τεχνητής γονιμοποίησης, είναι μια σχετικά απλή διαδικασία που επιτρέπει τη σύλληψη κατευθύνοντας το σπέρμα στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή.

Σε αυτή τη διαδικασία, ένας λεπτός σωλήνας που ονομάζεται καθετήρας τοποθετείται απευθείας στον τράχηλο και ένα προσεκτικά παρασκευασμένο δείγμα σπέρματος εγχέεται κατευθείαν μέσω του καθετήρα μέσα στη μήτρα.

Η IUI αυξάνει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να μείνει έγκυος με την έγχυση ενός βέλτιστου δείγματος σπέρματος απευθείας στη μήτρα όταν η γυναίκα είναι στις γόνιμες ημέρες του κύκλου της (υπερηχογραφική παρακολούθηση).

Μελέτες έχουν καταδείξει ότι η κύηση είναι πιο πιθανό να έχει επιτυχή έκβαση αν ο χρόνος έκθεσης στο σπέρμα ελέγχεται με αυτό τον τρόπο και εάν εγχέεται μεγαλύτερη ποσότητα σπέρματος πιο κοντά στο ωάριο ή τα ωάρια.

Πότε συνιστάται η IUI;

Η IUI συνιστάται συχνά για γυναίκες ή ζευγάρια που:

  • Έχουν προβλήματα ωοθυλακιορρηξίας και υποβάλλονται σε πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας, ειδικά όταν δεν έχει επιτύχει η χρονικά προγραμματισμένη σεξουαλική επαφή
  • Αδυνατούν να συνευρεθούν την κατάλληλη χρονική στιγμή με τον σύντροφό τους λόγω μετακινήσεων ή σε περιπτώσεις σεξουαλικής δυσλειτουργίας
  • Εμφανίζουν ήπιο παράγοντα ανδρικής υπογονιμότητας
  • Αντιμετωπίζουν ανεξήγητη υπογονιμότητα
  • Είναι γυναίκες που χρησιμοποιούν σπέρμα δότη
  • Έχουν αποτύχει με τη μονοθεραπεία με φάρμακο υπογονιμότητας ή με άλλες θεραπείες

 

Διεύθυνση:
Λ. Συγγρού 383 & Πεντέλης 17 175 64 Π.Φάληρο, Αθήνα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: