Το εξιτήριο από τη ΡΕΑ γίνεται συνήθως την 3η ή την 4η μέρα εάν είχατε φυσιολογικό τοκετό και την 4η ημέρα εάν υποβληθήκατε σε καισαρική τομή, κατόπιν εντολής του θεράποντα ιατρού σας.

Διαδικασία έκδοσης εξιτηρίου:

  1. Ο θεράπων μαιευτήρας γυναικολόγος σας, εγκρίνει το εξιτήριο και παράλληλα ο παιδίατρος σας ενημερώνει για την υγεία του μωρού σας.

  2. Στη συνέχεια, σε συνεννόηση με την Προϊσταμένη ή την Υπεύθυνη Μαία του τμήματος μπορείτε να απευθυνθείτε στο Λογιστήριο Ασθενών, στο 2ο επίπεδο του Μαιευτηρίου, για την εξόφληση των νοσηλίων και την παραλαβή του εξιτηρίου σας.

  3. Αφού εξοφλήσετε τα νοσήλια, η Προϊσταμένη ή η Υπεύθυνη Μαία του τμήματος, σας παρέχει οδηγίες σχετικά με τη φροντίδα του μωρού σας και σας παραδίδει το βιβλιάριο υγείας του.

  4. Τέλος υπογράφετε στο Νεογνικό Ιστορικό όπου επισυνάπτεται φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου και των δύο γονέων καθώς και φωτοτυπία της ληξιαρχικής πράξης γάμου (εφόσον υπάρχει), μαζί φυλάσσεται το ένα βραχιολάκι του νεογνού (το δεύτερο βραχιολάκι παραμένει στο χεράκι του και αφαιρείται από εσάς).

 

Σημείωση:
Σας ενημερώνουμε ότι από 01/01/2011 σύμφωνα με το νέο φορολογικό νόμο (άρθρο 20 παράγρ. 3 Ν.3842/2010) δεν επιτρέπεται η εξόφληση τιμολογίων ιδιωτών άνω των 1.500€ με συναλλαγματική ή μετρητά. Η εξόφληση των τιμολογίων θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω τραπέζης, επιταγών ή πιστωτικών καρτών (δεχόμαστε όλες τις πιστωτικές κάρτες εκτός της American Express).